top of page

Om rasen

Neva Masquerade er søsterrasen til sibirkatten og ganske lik av utseende. Neva Masquerade og sibirkatten er nærmest identiske, men har ulik pelsfarge. Neva masquerades pels er "colorpoint", det vil si med lys bunnfarge men med mørkere farge i ansiktet, på halen og på potene. Neva masquerades pels er også mykere, og ikke fullt så stri som sibirkatten. Katten har blå øyne og kan ha hvite poter eller hvitt andre steder i ansiktet i noen av fargevariantene.

 

Siden den er søskenrasen til sibirkatten er de også allergivennlige. De produserer mindre av enzymet FEL D-1 i spyttet som er største årsaken til allergi. Det er likevel individuelt om man blir allergisk. Derfor bør man teste først for å se om man er allergisk.

Rasen er kjent for å ha et nærmest kjærlig uttrykk i ansiktet. Den er også forsiktig og kjærlig, med tykk og luksuriøs pels. Katten sies å ha en hundeaktig oppførsel, da den er svært lojal og knytter seg sterkt til eieren sin.

Det kan ta inntil fem år før katten oppnår voksen størrelse.

 

Sibirkatten sies å ha eksistert i Russland i århundrer, og fargevarianten som kalles Neva Masquerade oppstod i St. Petersburg, som ligger ved elven Neva. Ordet masquerade viser til det maskelignende fargemønsteret. Russere er stolte av den flotte katterasen, og flere statsledere skal ha fått rasen i gave ved statsbesøk.

Allergivennlig rase

Rasen kan være allergivennlig for mange som ikke tåler andre katteraser. Det er lurt å oppsøke et testhjem for å teste om man tåler rasen. Raseringen "NevaRingen" stiller opp med test hjem for de som ønsker å teste seg.

bottom of page